AMSTERDAM - Justin Bieber beleeft nog weinig plezier aan zijn bezoek aan Israël. Niet alleen de paparazzi zitten hem dwars, ook de geruchten dat hij weigert gewonde Israëlische schoolkinderen te ontmoeten, zitten hem niet lekker.

Een afspraak met de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu zou daardoor niet doorgaan.

Agressieve fotografen belaagden hem tijdens tripjes naar bedevaartsoorden in Jeruzalem waardoor hij nu noodgedwongen de hele week in zijn hotel in Tel Aviv moet blijven.

"Dit is behoorlijk frustrerend. Ik wilde het land en alle plaatsen waar ik van had gedroomd bezichtigen", twittert het popidool.

Respect

Bieber vindt dat de pers eens wat respect zou moeten tonen op dit soort plaatsen. "Ze moeten zich schamen. Ik wilde alleen maar de kans krijgen om te lopen waar Jezus liep."

Het bericht dat hij de gewonde kinderen niet zou willen zien, is niet waar, zegt het management. Volgens een woordvoerder kijkt de 17-jarige zanger er juist naar uit om hun in zulke moeilijke omstandigheden te ontmoeten.

De kinderen raakten vorige week gewond toen hun schoolbus werd geraakt bij een bombardement van Hamas.

"Hij heeft er al een paar uitgenodigd om bij zijn concert donderdag in Tel Aviv te zijn", zegt een woordvoerder tegen TMZ. De afspraak met Natanyahu kon volgens hem wegens een andere oorzaak niet doorgaan.