AMSTERDAM - Russell Brand maakt er geen geheim van dat hij gek is op kinderen. Samen met zijn vrouw Katy Perry, met wie de komiek vorig jaar oktober in het huwelijk trad, wil hij er dan ook het liefst snel aan beginnen.

Brand onthult dat hij niet kan wachten om een eigen gezinnetje te stichten. “Ik ben gek op kinderen. Ik kijk ernaar uit om vader te worden. Wie weet wanneer? Ik hoop snel”, vertelt hij aan het Britse OK! Magazine. “Als ik bij kinderen in de buurt ben, voel ik me het meest bevrijd.”

De acteur geeft echter wel toe dat hij zich niet altijd verantwoordelijk gedraagt als hij andermans kinderen om zich heen heeft.

“Ik draai door met kinderen erbij, vooral als ik er zelf geen heb. Als ik in de buurt ben van de kinderen van vrienden, maak ik ze helemaal gek. Ik vloek tegen ze, maak ze helemaal opgefokt, zeg gekke dingen tegen ze. Ik stop hun hoofden vol met onzin en laat ze dan weer achter.”

Accent

De Britse Brand, die momenteel met Perry in Los Angeles woont, wil niet dat zijn kinderen een Amerikaans accent krijgen. Hij zou dan ook graag terugkeren naar Engeland.

“Stiekem wil ik dat zeker. Mijn grote angst is dat mijn Amerikaanse kinderen met een Amerikaans accent tegen me spreken”, zegt hij.