AMSTERDAM - Bonnie St. Claire wil nog lang niet dood. De zangeres drukt alle geruchten over het naderende einde van haar leven de kop in.

"Laat een ding duidelijk zijn: ik wil helemaal niet dood", reageert Bonnie woensdag in de ochtendshow van Giel Beelen op de indianenverhalen die over haar zijn verschenen.

Privé en De Telegraaf meldden dat de 61-jarige zangeres 'zwaar depressief' is en het liefst een einde aan haar leven wil maken. Ook zou ze weer naar de fles hebben gegrepen en staat haar huwelijk op springen.

'Dipje'

Bonnie beaamt dat haar relatie momenteel in 'een dipje' zit, maar volgens haar is er geen sprake van een breuk. Ook geeft ze toe weer af een toe een wijntje te drinken, ondanks een negatief doktersadvies.

"Wat is niet mogen. Ik ben niet bezig mezelf kapot te drinken. Ik denk dan: jongens bemoei je er niet mee, dat maak ik zelf wel uit. Ik bemoei me toch ook niet met jullie leven."

Eigen koers

Volgens Bonnie is de moraal van het verhaal dat zij zelf bepaalt wat ze wil. "Mijn man bepaalt het niet, de pers niet, mijn management niet. Ik ga gewoon mijn eigen koers", zegt ze resoluut.

"Als ik mezelf dood drink, dan wil ik dat. Maar dat wil ik dus niet. Ik wil 100 worden."