AMSTERDAM - Ruben Nicolai is zich rot geschrokken toen hij dinsdag tijdens opnamen van de BNN-show De Allerslechtste Chauffeur van Nederland werd aangereden door een van de deelnemers.

 De 35-jarige presentator mankeert niks, maar moet ter controle een nacht in het ziekenhuis doorbrengen.

De mannelijke deelnemer ging de fout in toen hij een bepaalde manoeuvre moest maken, laat een BNN-woordvoerder weten. Daardoor schoof de safetycar die tussen Nicolai en de deelnemer in zat, tegen de presentator en een cameraman aan.

Het tweetal werd naar het ziekenhuis gebracht, waar een scan werd gemaakt. De cameraman, die zijn lip scheurde bij het ongeval, moet net als Nicolai een nacht in het ziekenhuis blijven.

Mazzel

"Ik heb een flinke smak gemaakt", vertelt Nicolai in de Coen & Sander Show. "Ik ben een stukje op de motorkap meegereden. Ik was eventjes weg, toen kwam ik weer bij en heb ik een paar keer gevraagd wat we ook alweer aan het doen waren."

De presentator vindt dat hij ontzettende mazzel heeft gehad. "Ik heb alleen een beetje pijn in mijn schouder en mijn voet. We hebben allemaal de schrik van ons leven gehad."

De Allerslechtste Chauffeur van Nederland wordt vanaf 17 mei uitgezonden door BNN.