AMSTERDAM - Syb van der Ploeg heeft afgelopen weekeinde een nacht in de cel gezeten. De Friese zanger werd van zijn bed gelicht nadat hij het eerder op de avond aan de stok kreeg met zijn vriendin.

Van der Ploeg en zijn vriendin gingen zaterdagavond de stad in, waar ze op straat ruzie kregen met elkaar. "Ze is nogal vurig, dus dat werd een beetje heftig", zei de zanger in RTL Boulevard.

"Bij wijze van grap pakte ik haar op en gooide haar over mijn schouder. Ze werd heel kwaad en trok me aan mijn haren. Ik duwde haar naar beneden en zei: nou moet je ophouden."

Volgens Van der Ploeg was het conflict bij thuiskomst al snel uitgesproken, maar ooggetuigen van de ruzie hadden inmiddels de politie ingelicht.

Gebonkt

"Ik zit op bed, er wordt op de deur gebonkt en ik word door twee agenten van mijn bed gelicht", vertelde de zanger, die naar eigen zeggen is aangehouden voor huiselijk geweld. "Toen werd ik de cel ingeduwd, zonder ook maar mijn verhaal te horen."

Van der Ploeg lijkt zich vooralsnog geen zorgen te maken. "Er is niemand die aangifte heeft gedaan, er is een tip geweest." De politie liet aan RTL Boulevard weten dat er een proces-verbaal is opgemaakt dat naar de officier van justitie gaat.