AMSTERDAM - Goed nieuws voor de fans van Goede Tijden, Slechte Tijden. De soapserie blijft in ieder geval tot en met 2015 op de buis.

RTL Nederland heeft het contract met producent Endemol met vier jaar verlengd, zo maakt het televisiebedrijf maandag bekend.

RTL 4-programmadirecteur Erland Galjaard is blij met de contractverlenging. "GTST completeert de sterke vooravond van de zender", zegt hij. Bovendien gaat het goed met de serie.

"Zowel inhoudelijk als met de kijkcijfers." Het afgelopen seizoen groeide het aantal kijkers. Gemiddeld kijken er zo'n 1,4 miljoen mensen naar een aflevering.

Uniek

Endemol noemt de nieuwe verbintenis 'uniek in televisieland'. "We kunnen daardoor ver vooruit denken", zegt algemeen directeur Peter Adrichem. "Dat komt de verhalen en de uitstraling van de serie ten goede."

De personages in het fictieve soapdorp Meerdijk delen al twintig jaar lief en leed. Inmiddels staan er 4240 afleveringen op de teller. De cast- en crewleden zijn maandag in de Amsterdamse studio op de hoogte gebracht.