WASSENAAR - Prinses Ariane, de jongste dochter van prins Willem-Alexander en prinses Máxima, is maandag voor het eerst naar school gegaan.

Ze kwam aan de hand van haar oudere zussen prinses Amalia en prinses Alexia en onder toeziend oog van haar ouders enthousiast aan bij de Bloemcampschool in Wassenaar.

Schooldirecteur Gerard Coenraad verwelkomde het koninklijke gezelschap bij binnenkomst.

Ariane schudde hem de hand en showde gelijk haar nieuwe rugtas van Hello Kitty. Oudste zus Amalia wist de weg en nam het prinsesje mee naar het klaslokaal van groep 1A.

Trotse juffen

Daar stonden de trotse juffen, Carla (voor de maandag) en Yvonne (voor dinsdag tot en met vrijdag) haar al op te wachten.

Nadat de prinses haar rugzak had opgeborgen en haar jas had opgehangen aan de kapstok, zocht ze samen met haar zussen naar haar stoeltje, dat voorzien was van een sticker met haar naam. Eerst kroop ze nog wat verlegen tegen haar moeder aan, maar al gauw was het ijs gebroken en zat ze verdiept in een boekje over een paard waar prinses Amalia haar uit voorlas.

Heel gewoon

Coenraad noemde de komst van de derde prinses op zijn school ''eigenlijk al heel gewoon''. Ariane wordt volgens hem niet anders behandeld dan andere kinderen. ''Ze is hier net als ieder ander kind'', aldus de directeur. Hij verwacht dat de prinses het evenals haar oudere zusjes goed zal doen op school.

''Als je ziet hoe graag ze naar school wilde, ze wilde namelijk altijd graag blijven als ze hier was.'' Ariane heeft vorige week al een dagje proefgedraaid. Dat ging volgens Coenraad heel goed.

Voorlezen

Juf Carla vertelde dat ze de kinderen maandag eerst voorleest uit een boekje van Max Velthuijs, over Kikker die verjaardagstaarten bakt. Daarna mogen de kleuters hun lievelingstaart tekenen, waarop ze buiten in de zandbak ook taartjes gaan bakken. Later op de dag zingt de juf Ariane samen met de andere kinderen toe met een ballade.

Dat doet ze altijd als er iemand nieuw is. Ieder kind op aarde schittert een beetje, is het thema van het lied. Volgens juf Yvonne krijgt de prinses het dinsdag nog druk met het inhalen van knutselwerken voor Pasen en Moederdag, die de andere kinderen al hebben gemaakt.

Prinses Ariane, vierde in de lijn van troonopvolging, werd zondag vier jaar. Zus Amalia (7) ging in december 2007 al naar de Bloemcampschool; Alexia (5) volgde in juni 2009.

Eerste schooldag Prinses Ariane