AMSTERDAM - De Amerikaanse rapper Gucci Mane is vrijdagavond in zijn geboortestaat Georgia gearresteerd wegens mishandeling. Hij zou in januari een vrouw uit zijn rijdende Hummer hebben geduwd. De vrouw beweert op 28 januari door Mane te zijn benaderd voor betaalde seks.

Toen ze dat weigerde zou hij haar letterlijk op straat hebben gegooid.

Volgens politierapporten benaderde de 31-jarige rapper de 36-jarige vrouw op de ochtend van 28 januari en vroeg of ze zin had met hem te gaan ontbijten.

Nadat ze bij hem in de auto was gestapt, stelde hij voor naar een hotel te gaan, waarvoor hij haar honderdvijftig dollar wilde betalen. Toen ze te kennen gaf een ander soort ontbijt in gedachten te hebben gehad, duwde hij haar uit de nog rijdende wagen.

De dame werd met een ambulance naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht waar ze werd behandeld voor lichte verwondingen en krampen. Meteen daarna werd een arrestatiebevel voor Mane uitgevaardigd.

Proeftijd

Mane is momenteel in zijn proeftijd, hoewel niet duidelijk is wegens welk vergrijp. Zijn advocaat was niet bereikbaar voor commentaar. Hij moest in 2001 al negentig dagen zitten wegens cocaïnebezit, en in 2005 een halfjaar wegens het doodschieten van een man die hem aanviel.

In 2009 zat hij al zes maanden opgesloten wegens wangedrag tijdens zijn proeftijd, toen liet hij weten zijn leven te willen beteren.

IJshoorntje

De rapper is vooral bekend van enkele hits als Wasted en Go Head, en trad op met artiesten als Mariah Carey en Usher. Ook is hij bekend vanwege zijn tatoeage van een ijshoorntje op zijn gezicht.

Naar eigen zeggen duidt dit op zijn 'coole' karakter, maar het zou ook kunnen duiden op 'ice cream man', een straatterm voor een crackdealer.