AMSTERDAM - Paul de Leeuw kan na een zware periode weer lachen. Na anderhalf jaar tobben op televisie overheerst nu de opluchting met het verschijnen van zijn nieuwe film Alle Tijd en een time-out in het vooruitzicht.

De 49-jarige De Leeuw voelt zich bijna als de Titanic. "Ik ben flink geramd, maar uiteindelijk niet gezonken", zegt de presentator zaterdag in het AD.

Door Alle Tijd kon De Leeuw eindelijk zijn rust pakken. "Het voelde als een vakantie. Ik hoefde de kar nu eens niet te trekken, maar kon me overgeven."

"Toen het begin dit jaar beter ging lopen met de Madiwodovrijdagshow, kwam alle emotie eruit. Het was ook het moment dat ik Alle Tijd voor het eerst zag. De Leeuw barstte naar eigen zeggen in huilen uit omdat hij regisseur Job Gosschalk zo dankbaar was voor de rol. "Je ontspant dan na een zware periode en daardoor komen gevoelens naar boven. Toen kreeg ik het moeilijk."

Risico

De Leeuw zegt te veel risico te hebben genomen. "Ik heb inschattingsfouten gemaakt. Te denken: ik kan alles wel even of ik maak het wel even. De grootste fout was om gelijk na Mooi! Weer De Leeuw direct weer op de zaterdagavond te komen met een formule die niet aansloeg.

De opgeluchte presentator zegt nu pas op de plaats te willen maken. "Ik neem met een gerust gevoel een time-out."