AMSTERDAM - Simon Cowell hoopt Fergie te strikken voor de jury van X Factor. Hij ziet de Black Eyed Peas-zangeres wel zitten als het derde jurylid voor de Amerikaanse versie van de talentenjacht.

"Haar naam is naar voren gekomen, maar net als bij veel andere mensen die we gesproken hebben, moeten we kijken naar de beschikbaarheid", vertelt de 51-jarige Cowell.

De talentenscout verklaart dat het jureren en begeleiden van de talenten een tijdrovend klusje is. "Het is niet iets dat je in twee dagen doet. Als je de kandidaten onder je hoede neemt, ben je daar echt vijf of zes dagen per week mee bezig."

Erg tevreden

De gevreesde Britse tv-persoonlijkheid neemt zelf ook plaats in de jury en heeft muziekproducer Antonio 'L.A.' Reid al gestrikt als tweede jurylid.

Cowell is erg tevreden over hoe de totstandkoming van de talentenjacht momenteel verloopt. Duizenden hoopvolle mensen hebben donderdag een eerste auditie gedaan. Als ze door de eerste auditieronde heen komen, mogen ze later hun kunsten vertonen voor de 'echte' jury.

X Factor gaat in september in première op de Amerikaanse televisie. De show wordt uitgezonden door de zender Fox.