AMSTERDAM - Victoria Gotti staat erop dat ze wordt vertolkt door Lindsay Lohan in een film over haar vader, maffiabaas John Gotti. De getroebleerde actrice heeft de rol in haar zak, schrijft de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.

Lohan heeft de strijd gewonnen van de Britse actrice Sienna Miller en Gossip Girl-actrice Blake Lively, die ook in de race waren voor de rol in Gotti: Three Generations.

Volgens TMZ heeft Lohan de rol te danken aan de vriendschap die haar familie onderhoudt met Victoria Gotti.

John Travolta speelt in de film de excentrieke en zeer gewelddadige New Yorkse maffiabaas. James Franco is in onderhandelingen om de zoon van Gotti te spelen. De film gaat over de relatie tussen de crimineel en zijn zoon, die zich juist afkeerde van de maffia.

Privéproblemen

De 24-jarige Lohan probeert haar filmcarrière al een tijdje weer op de rails te krijgen, maar haar privéproblemen spelen haar telkens parten.

Zo werd ze vorig jaar uit de film Inferno: A Linda Lovelace Story gezet, omdat er volgens de regisseur niet met haar viel te werken.

De opnames van de film, waarin Lohan pornoster Linda Lovelace zou spelen, werden al eens uitgesteld vanwege haar verblijf in de gevangenis.