Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Prive, Weekend, Story en Party. Met daarin deze week dat Carice een luchtchauffeur heeft, Máxima jurkjes afdraagt, de Ragasjes willen verkassen en dikke en a-muzikale BN’Ners op hun plek zitten. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Prins Bernhard junior is deze week de boeman. Zowel Weekend als Prive kraken de zakenprins af. Hij koopt panden in Amsterdam om ze daarna door te verhuren. De huur gaat enorm omhoog en sommige middenstanders zijn de dupe.

Zo zag een snackbar de huur met 400 procent stijgen. Ze weigeren echter het pand te verlaten. Ook de bloemenzaak van een allochtoon stel heeft opeens een woekerhuur. Bernhard jr. krijgt geen staatstoelage en moet gewoon voor zijn centen werken.

Toch is iedereen verbolgen over deze manier van geld verdienen. ‘Mijn maag draait om als ik hem zie,’ zegt een buurtbewoonster in Weekend over de keiharde zakenprins. ’Ik vraag me af wat de koningin van dit gedrag van haar neef vindt.’

Huis (ver)kopen?

Weekend stipt nog even aan dat Tooske en Bastiaan Ragas hun huis te koop hebben gezet. Het Amsterdamse pand moet ruim 2,7 miljoen opbrengen. Het sterrenkoppel houdt angstvallig geheim hoe concreet hun verhuisplannen zijn.

Dit zou de verkoop van het huis onder druk kunnen zetten; ze willen er dan immers snel vanaf. Maar een bron zegt dat ze binnenkort al naar Bloemendaal gaan verhuizen.

De kinderen zijn al op de plaatselijke school aangemeld. Voor wie het huis wil kopen: de hypotheek is 2,1 miljoen. Er is dus onderhandelingsruimte van een tonnetje of zes.

Carice en trucker

Actrice Carice van Houten wil een half jaartje vrij. Ze heeft veel gewerkt en is aan rust toe. Een ‘sabbatical’ zou goed uitkomen, want Carice is verliefd. Na een relatie met een Duitse acteur heeft ze nu een Nederlandse man leren kennen.

Hij heet John en is piloot. Op dit moment leert hij een vrachtvliegtuig vliegen in plaats van zijn gebruikelijke passagiersvliegtuig. Dat is goed nieuws. De vorige relatie van Carice liep stuk omdat ze elkaar nooit zagen.

Met een piloot zou dat niet anders zijn, die heeft ook onregelmatige diensten. Maar een cargo-piloot is een soort vrachtwagenchauffeur in de lucht. Paar dagen weg, paar dagen thuis. En dus altijd tijd om even met z’n liefje af te spreken. Als ze op locatie filmt, vliegt hij er desnoods zelf naar toe. De ideale man voor de gevierde actrice. ‘Wolkenridder’ noemt Prive hem dan ook.

Hans Klokkenspel

Illusionist Hans Klok vertoeft graag in Las Vegas. Met baywatch-babe Pamela Anderson gaf hij daar shows en hij vond het geweldig. Zo leuk dat hij er binnenkort weer gaat optreden. Nu niet met goocheltrucs maar met zichzelf.

De blonde magiër gaat namelijk optreden met The Chippendales! Hij traint zich suf om zijn zwembandjes weg te krijgen (nee, die tovert hij er niet af) voor de blote mannen show.

En ja: hij gaat ‘all the way’. Het Klokkenspel van Hans zal dus te zien zijn. Hans heeft zin om met al die lekkere boys op te treden: ‘Wie weet laat ik hun kleding wel voorgoed verdwijnen’ smult hij vooraf.

Recycle Máxima

Máxima en Alexander waren op bezoek in Vietnam. Dat betekende een koffer vol jurken en pakjes mee. Deze keer verscheen de prinses vooral in ‘afdragertjes’. Party zette haar outfits op een rij en concludeerde dat bijna alles al eerder gedragen was.

Een limoengroen jurkje werd zelfs met dezefde oorbellen en armband her-dragen. Soms was er een ander tasje, soms een nieuwe ketting, maar de roaltywatchers weten haarfijn wanneer Maxima welk jasje al eerder droeg.

Party vergeeft het de prinses graag, want: ‘Zuinigheid is een groot goed’. Wat dat betreft is Maxima geheel ingeburgerd in ons Calvinistische landje. Op Paleis het Loo is een tentoonstelling over de prinses, die 10 jaar in Nederland is. Máxi leende er graag wat kledingstukken aan uit, die door het volk te bewonderen zijn.

Deskundigen?

Als BN’er hoef je niet altijd iets te kunnen. Zo bekent Stacey Rookhuizen - jurylid X-factor- dat ze geen noot kan spelen. Ze heeft een eigen platenlabel, maar na piano-, gitaar- en contrabasles besloot ze het spelen aan anderen over te laten.

Amuzikaal’ noemt Party haar, maar dat is niet helemaal waar. Verstand van muziek heeft ze wel, ook al kan ze het zelf niet maken. Wie wel een ervaringsdeskundige is, is presentatrice Marlayne Sahupala.

Ze presenteert De Afvallers XXL, over te dikke mensen die willen afvallen. Marlayne was als kind zelf dik, probeerde te lijnen en over te geven, maar niets hielp.

Sindsdien is ze met diëten bezig. Na haar zwangerschap kwam ze 18 kilo (!) aan, die ze er met moeite weer af kreeg. Nu is ze mooi slank, maar haar ervaring kan de deelnemers aan Afvallers XXL wellicht een steuntje bieden.