LOS ANGELES - Robert Pattinson wordt voortdurend achtervolgd door zijn fans, maar de Twilight-ster blijft er rustig onder. Hoewel sommige fans hem de kleren van het lijf proberen te scheuren, zijn de meeste mensen gewoon beleefd, zegt Pattinson in een interview met NU.nl.

Ook bij de set van Pattinsons nieuwe film Water for Elephants stonden voortdurend fans, maar de Hollywoodacteur zegt zich er niet door te laten afleiden.

"Nee, het stoort me niet", zegt Pattinson in Los Angeles. "De meeste fans zijn beleefd en blijven netjes bij de uitgang van de set staan."

De acteur zegt wel veel bewondering te hebben voor het uithoudingsvermogen van zijn aanhangers. "Water for Elephants werd opgenomen in de woestijn, waar het erg heet was. Veel fans stonden daar dan de hele dag te wachten. Dat is wel bizar."

Jonge meisjes

Pattinsons tegenspeelster Reese Witherspoon zegt nog nooit zoiets te hebben meegemaakt op een filmset. "Al om vijf uur ‘s ochtends stonden fans te wachten om een glimp van Robert op te vangen. Allemaal jonge meisjes. ‘Waar zijn hun ouders?’, vraag je je dan af."

Tenten

Ook regisseur Francis Lawrence keek wel even op van de Pattinson-hype. "Veel fans sloegen hun tenten op in de buurt van het terrein. Maar toch waren de meeste wel respectvol."

Volgens Lawrence is Pattinson de overvloedige aandacht van fans inmiddels wel gewend. "Dit gaat al een tijdje zo, dus hij weet er inmiddels goed mee om te gaan."

Ook de circus-setting moet Pattinson wel geholpen hebben, denkt Lawrence. "Als hij op de set was, kon hij zich helemaal afsluiten van alle invloeden van buiten. Dan was hij even helemaal in onze wereld."

345 pattinson
Robert Pattinson als Jacob in Water for Elephants

In de film Water for Elephants speelt Pattinson de rol van een jonge diergeneeskunde student die door een tragisch noodlot terechtkomt bij een reizend circus en als een blok valt voor de mooie, maar getrouwde, ster van het circus (Reese Witherspoon).

Twilight

De meeste mensen kennen Pattinson van de razendpopulaire Twilight-films, waar hij de rol van vampier Edward Cullen op zich neemt. Deze rol heeft Pattinson tot een van de best betaalde acteurs van Hollywood gemaakt. Vorig jaar verdiende de acteur maar liefst 27,5 miljoen dollar (ruim 20 miljoen euro).

In een openhartig interview met Vanity Fair gaf Pattinson recentelijk toe dat zijn salaris enorm is, maar dat het tegelijkertijd lastig is dat hij door zijn rol in Twilight voortdurend in een hokje wordt gestopt.

"Door het spelen van een herkenbaar personage, verdien je kennelijk het meest. Maar het is tevens iets wat eigenlijk geen enkele acteur wil."

Robert Pattinson