AMSTERDAM - Barbie wordt gechanteerd met een aantal naaktfoto's. Een man dreigt de kiekjes van de Oh Oh Tirol-ster openbaar te maken tenzij deze worden afgekocht voor vijftienduizend euro, laat RTL Boulevard donderdag weten.

De man zou de foto's aangeboden hebben aan RTL Boulevard voor hetzelfde bedrag, maar het programma had dat bedrag niet over voor de pikante plaatjes.

Ook tijdschrift Story zou zonder succes zijn benaderd. De man nam vervolgens contact op met het boekingskantoor van Barbie.

"Ik kreeg gisteravond een sms van een afgeschermd nummer. Of ik over een uur mijn telefoon op wilde nemen", vertelt manager Jan Dirk Vis. "Later bleek mijn voicemail ingesproken met: je kunt de foto's afkopen voor vijftienduizend euro, anders maak ik ze openbaar."

Maatregelen

Het nummer was bij het inspreken van het voicemailbericht niet afgeschermd. "Ik heb het gegoogled en kwam uit bij een glasservice in Den Haag", zegt Vis.

De man heeft een brief ontvangen waarin hij wordt gewaarschuwd voor juridische maatregelen indien hij de 'pornofoto's' publiceert. Hij ontkent elke vorm van betrokkenheid.

Barbie, die eigenlijk Samantha de Jong heet, ontkent dat ze geheel uit de kleren is gegaan voor de camera. Ze beweert dat de foto's nep zijn.