AMSTERDAM - Wesley Sneijder is volgens zijn vrouw Yolanthe Sneijder-Cabau soms vervelend, maar kwaad worden op haar echtgenoot kan de presentatrice niet. "Ik kan niet boos worden, omdat ik hem zo mooi vind", vertelt Yolanthe aan Metro.

"Soms is Wesley aan het klieren en heb ik daar geen zin in of tijd voor, omdat ik m'n teksten moet leren en dan roep ik: hou nou op, ik ben me aan het concentreren!", schetst de 26-jarige voetbalvrouw.

"Maar ja, Wesley wil aandacht en gaat op een leuke manier vervelend doen. Als hij me dan aankijkt, kan ik niet boos worden."

Yolanthe, die voor de TROS op zoek ging naar de voordelen van mooi zijn, kan zo de voordelen van het uiterlijk van haar man opsommen. "Ik vind zijn ogen gewoon mooi en ik vind zijn gezicht zo mooi en lief en leuk dan denk ik: aah, het maakt niet uit."

Zelfde effect

Of de voetbalvrouw hetzelfde effect op Sneijder heeft, weet ze niet. "Dat kan ik van mezelf niet zeggen." Miss Yolanthe, Sneijder-Cabaus documentaire over schoonheid, wordt donderdag uitgezonden. Voor het programma interviewde Yolanthe de 5-jarige Eden die van haar moeder mee moet doen aan schoonheidswedstrijden.

Yolanthe zelf maakte zich als klein kind helemaal niet druk over haar uiterlijk. "Ik was vooral bezig met hutten bouwen. Ik was zo'n kind dat verf, eten en aarde op haar gezicht smeerde."