WASSENAAR - Prinses Ariane, de derde dochter van prins Willem-Alexander en prinses Máxima, gaat maandag voor het eerst naar school.

Ze neemt plaats in groep 1A van de Openbare Bloemcampschool in haar woonplaats Wassenaar.

Ariane wordt op zondag vier jaar en bereikt daarmee de schoolgerechtigde leeftijd. Ze gaat naar dezelfde basisschool als haar oudere zussen prinses Amalia (7) en prinses Alexia (5), die in respectievelijk december 2007 en juni 2009 aan hun eerste dag in het basisonderwijs begonnen.

Oudste zus Amalia gaat nu al ruim drie jaar naar school. Het gaat zo goed, dat ze een klas heeft overgeslagen. Ze zit inmiddels in groep 4 van de Bloemcampschool. Alexia zit in groep 2.

Wilskracht

Prinses Ariane, vierde in de lijn van troonopvolging, stond al een tijd te popelen om naar school te gaan. Iedere keer als ze in de buurt van de school was, riep ze al dat ze vier jaar was. Moeder Máxima bestempelde haar jongste spruit ooit als een kind met ''enorme power en wilskracht''. De kleine praat ook aan één stuk.

Het prinsesje wordt maandag begroet door juf Carla en juf Yvonne, die twee jaar geleden ook Alexia begroetten in groep 1A. Willem-Alexander en Máxima zullen hun jongste dochter naar school brengen.

Na de eerste schooldag moet Ariane haar mama en papa meteen een paar dagen missen. Het prinselijk paar is met koningin Beatrix van dinsdag tot en met vrijdag in Duitsland voor een staatsbezoek.