AMSTERDAM - De ambitieuze Daphne Deckers is presentatrice, auteur, ex-model en scenarioschrijfster, maar hoopt vooral dat haar kinderen later blijven langskomen.

"Als ik straks op mijn sterfbed lig, zal ik niet denken: ik zou liever twee miljoen boeken hebben verkocht.

Het enige waar ik op kan hopen is dat de kinderen later, uit vrije wil, met Kerstmis thuiskomen", vertelt Deckers in een interview met Marie Claire.

Wijzer

Volgens de 42-jarige zijn alle clichés waar. "Naarmate je ouder wordt, krijg je steeds beter in de gaten wat belangrijk is. En wat niet." Toch vindt Deckers niet dat ze wijzer wordt naarmate haar leeftijd stijgt. "Dat vind ik een te zwaar woord. Ik geloof dat ik steeds meer besef dat ik eigenlijk niets weet."

De presentatrice lacht om alle labels die ze opgeplakt krijgt in de media. "Vroeger werd ik omschreven als het meisje uit het dorp dat zo graag in de grote wereld wilde presteren. Daarna werd ik het fotomodel dat moest gaan schrijven", herinnert Deckers zich.

"Eerst was ik een voorbeeldmoeder, nu ben ik het boegbeeld van de veertiger. Ik moet daar wel om lachen."

Drol

Leeftijd doet Deckers naar eigen zeggen niets. "Ik zie overal het positieve van in. Mijn oma zei altijd: je moet van elke drol een gebakje maken." Deckers' oma is niet de enige die de blondine voorzag van alledaagse wijsheden.

"Ik ken veel meer mensen die wijze dingen roepen. Als Frans Bauer zingt dat één ons geluk meer waard is dan een kilo goud, denk ik: zo Frans, ouwe poëet, dat heb je toch goed gezien."