AMSTERDAM - Paskal Jakobsen heeft met volle teugen genoten van de drank, drugs en rock 'n roll die vaak met het artiestenleven worden geassocieerd.

De Bløf-zanger geeft in een interview met het nieuwe blad Louder toe dat hij 2,5 jaar cocaïne heeft gebruikt. "Het heeft me niet veel gebracht, maar het is zeker leuk geweest."

Jakobsen stopte zo'n zes jaar geleden met snuiven. "Als je coke gebruikt, verander je in een narcistische draak. Dan draait alles om jou", herinnert de 37-jarige zanger zich. "In het begin is het hartstikke leuk, daarna wordt het steeds zwaarder."

Jakobsen stopte met de drugs toen hij zijn vrouw Doortje leerde kennen. Voor die tijd genoot hij van het vrijgezellenbestaan. "Als ik niet zo de bloemetjes had buitengezet toen ik vrijgezel was, dan zou ik misschien nu onrustiger zijn."

Ongemakkelijk

De Bløf-zanger vindt het soms lastig om te gaan met alle aandacht die hij als BN'er krijgt. "Drinken helpt dan wel, moet ik zeggen. Als ik in een café sta en ik heb het idee dat iedereen me in de gaten houdt, vind ik dat ongemakkelijker dan wanneer ik zes bier verder ben. Want met zes bier krijg ik er schijt aan."

Aan veel drinken kleeft volgens Jakobsen een groot nadeel. "Niemand ziet er zo slecht uit als ik als ik gezopen heb. Ik krijg zo'n lodderhoofd, verander echt in een soort debiel. En natuurlijk wil iedereen dán met me op de foto. En dat doe ik dus. Want ik ben dronken."