AMSTERDAM - Gerard Joling is niet ongelukkig zonder vriend. "Mensen zien mij volgens mij liever met vriend dan zonder. Kennelijk denken ze dat ik dan happier word."

Dat vertelt hij in een interview met Grazia.

Joling blijft voorzichtig als hij mensen ontmoet. De 50-jarige zanger en presentator gelooft dat sommigen het meer doen om het wereldje om hem heen in plaats van om wie hij is.

Complete huwelijksaanzoeken

"Als je pech hebt, tref je de verkeerde. Ik ben altijd op mijn hoede", vertelt Joling. "Zeker nu iedereen een telefoontje heeft waarmee ze kunnen filmen en fotograferen."

Gelukkig voor de zanger krijgt hij voornamelijk positieve aandacht. "Ik krijg complete huwelijksaanzoeken", onthult Joling. Ook in de periode dat hij overspannen was, werd hij overladen met brieven door mensen die hem wilden helpen.

Handopleggers

"Er waren zelfs mediums en handopleggers, die de oplossing zagen in een stabiel leven met een vrouw en een kind."

Joling heeft zijn heil niet gezocht in een leven met vrouw en kind, maar voelt zich wel stukken beter. Toch is hij nog niet helemaal de oude. "Ik denk dat het zo'n 93 procent is. Ik moet wat vaker rust houden." De zanger nam ruim vier maanden rust omdat hij overwerkt was, maar zit inmiddels niet meer aan de medicatie. "Ik zie 's ochtends niet meer op tegen de dag, maar denk nu: de vogeltjes fluiten."