AMSTERDAM – De succesvolle musical Mary Poppins vierde dinsdag haar eerste verjaardag. NU.nl sprak op het verjaardagsfeestje vijftien meter boven de grond met hoofdrolspeelster Noortje Herlaar. “Ik denk dat één van de bijzonderste dingen toch wel was dat ik in mijn onderbroek stond te dansen.”

Herlaar heeft vaak maar weinig tijd om zich tussen scènes door om te kleden. “Bij een snelle verkleedpartij was mijn onderrok niet goed vastgemaakt”, vertelt de musicalster.

“Toen ik stond te dansen op het podium, stond ik al gauw in mijn onderbroek.”

Succes

Mary Poppins is een groot succes. In een jaar tijd werden er al meer dan zeshonderdduizend kaarten verkocht. De musical grossiert in musicalawards en werd in totaal al meer dan driehonderd keer opgevoerd. Toch vindt Herlaar het nog elke keer leuk om de voorstelling op de planken te brengen.

"Ondanks dat ik de musical al zo vaak gespeeld heb, is het elke avond weer anders. Daarom blijft het heel bijzonder om te doen."

“Ik geniet er trouwens gewoon enorm van dat ik dit mag doen. Het is misschien een groot cliché maar ik voel me er echt gelukkig bij. Dit is waar ik altijd naartoe heb gewerkt."

Bekijk het interview

Het feestje van Mary Poppins werd vijftien meter boven de grond gevierd. Last van hoogtevrees had Noortje geenszins. "Nee, dit is wat ik dagelijks zo'n beetje doe. Ik zweef tijdens de musical natuurlijk ook regelmatig over de zaal heen."

"Dan schiet er wel eens wat door me heen ja. Vooral in die eindscène als ik over het publiek heen ga. Dan ben je natuurlijk al bijna drie uur bezig geweest en is er, als het goed is, al van alles gebeurd die avond. Af en toe word ik dan ook wel een beetje emotioneel. Het is altijd een mooi moment."

Liefde

Niet alleen met Mary Poppins zweeft Herlaar door de lucht. Ook in de liefde gaat het goed met de winnares van Op zoek naar Mary Poppins. Op de planken is een relatie ontstaan met tegenspeler William Spaaij.

Herlaar vindt het niet moeilijk om met haar grote liefde op de planken te staan. “Ik sta op het toneel met een hele goede collega te spelen. Dan denk ik er niet aan dat ik met mijn lief sta te spelen.”

Collega en grote liefde Spaaij is het helemaal met zijn vriendin eens: “We spreken alles uit. Zowel privé als op ons werk. Daardoor hebben we nooit problemen en die kunnen we dan ook niet meenemen het toneel op.”

“We zijn gewoon heel eerlijk naar elkaar”, zegt Herlaar. “Ik moet er ook helemaal niet aan denken dat je nog dingen moet uitvechten voordat je het toneel op gaat.”

Verjaardag Mary Poppins