AMSTERDAM - Beau van Erven Dorens is na een aantal geflopte programma's een stuk kritischer op zichzelf geworden. De 40-jarige presentator wil het met de nieuwe televisiequiz Show Me the Money dan ook helemaal anders gaan doen.

"Ik denk dat ik nu zo langzamerhand dingen moet gaan doen waar ik echt achter sta", vertelt Van Erven Dorens, die vorig jaar onder meer de tegenvallende Zaterdagavondshow presenteerde.

"Dit is goed om te doen", vertelt hij over de nieuwe show. "Ik hoef niet te liegen om te zeggen dat het leuk is om te doen."

Van Erven Dorens had het gevoel dat hij door een aantal gebeurtenissen moest kiezen waar hij voor staat als presentator. "Het komt door 2010 en de dingen die in dat jaar zijn gebeurd", zegt Beau, die vorig jaar zijn goede vriend Antonie Kamerling verloor. "2011 moet een gouden jaar worden."

Chaoot

Hoewel Beau geen spijt heeft van het verleden, denkt hij nu beter na voor hij iets doet. "Ik ben altijd iemand geweest die van het ene naar het andere programma rende en het allemaal tegelijkertijd deed", legt hij uit.

"Ik ben een chaoot. Ik doe honderdduizend dingen tegelijk en daardoor heb ik de neiging dingen niet goed te doen. Ik moet meer gaan focussen."

Show Me the Money is vanaf volgende week maandag twee weken iedere werkdag te zien bij SBS 6.