AMSTERDAM - Mariska van Kolck is teleurgesteld in de manier waarop haar ex-man Knut met de scheiding omgaat. "Ik kan niet begrijpen dat Knut zo makkelijk verder kan gaan met zijn leven", vertelt de musicalster aan De Telegraaf.

Knut pakte dit weekeinde zijn laatste spullen en vertrok uit de echtelijke woning. "Vooral onze zoons Christoph en Vincent zagen op tegen het vertrek van hun vader. Terwijl wij ons daar verdrietig over voelen, loopt Knut met zijn nieuwe liefde hand in hand door het dorp", aldus Van Kolck in De Telegraaf.

Van Kolck maakte in februari bekend dat haar huwelijk na zeventien jaar op de klippen was gelopen. Een paar dagen na die beslissing ontdekte de 47-jarige musicalactrice dat ze al ruim een half jaar bedrogen werd. "Dat Knut mij zou bedriegen, had ik nooit verwacht."

Jongere vlam

Mariska maakt zich vooral zorgen om haar kinderen. "Terwijl ik het hele weekeind de voorstelling La Cage aux Folles speelde, stond Knut met zijn veel jongere vlam op het voetbalveld naar onze jongens te kijken.

Vincent en Christoph hebben daar vrienden en die weten ook wat er speelt. Knut is het huis nog niet uit of neemt haar al mee naar plekken die voor ons gezin zo persoonlijk waren. Hoe moeten onze kinderen reageren?"

Knuts gedrag

Van Kolck zegt dat de scheiding voor haar zoons moeilijker wordt door Knuts gedrag. "Vincent en Christoph waren van slag toen zij hun vader met de andere vrouw langs de lijn zagen staan. Dat had hij zich zelf vooraf toch ook kunnen bedenken?"

De musicalster, die in oud-wethouder Edgar Peer een nieuwe geliefde heeft gevonden, hoopt dat iedereen gelukkig wordt. "Het nare gevoel zal wel slijten. Het is iets waar ik en de kinderen doorheen moeten.

Knuts verhuizing is voor ons allemaal een nieuw begin, ook voor mij en Edgar. En hoewel ik mij nu nog boos en verdrietig voel, hoop ik toch dat iedereen gelukkig wordt."