AMSTERDAM - Het eerste optreden van Charlie Sheen in het kader van zijn Violent Torpedo of Truth-toer is voor veel toeschouwers uitgelopen op een deceptie. De 45-jarige acteur, die in totaal twintig steden aandoet, stond zaterdagavond op het podium in Detroit.

Sheen werd onder luid applaus ontvangen toen hij met twee 'goddesses', vriendinnen die bij hem wonen, ten tonele verscheen. "Ik zie geen enkele lege stoel", sprak een verheugde Sheen.

Voor het einde van de voorstelling, die ruim een uur duurde, maakten veel toeschouwers echter duidelijk hun geld terug te willen.

"Ik heb je geld toch al", zei de acteur tegen een van de ontevreden kijkers. Ook ging een flink aantal mensen naar huis voor de show was afgelopen.

Korte film

Sheen liet onder meer een korte film zien die hij jaren geleden schreef en produceerde. De acteur nam zelf plaats op de eerste rij om het project, waarin een jonge Johnny Depp te zien was, te bekijken. "Vanavond is een experiment", reageerde Sheen toen door de zaal een luid boegeroep klonk.

Hoewel de acteur had beloofd dat Snoop Dogg een optreden zou verzorgen, was de rapper nergens te bekennen. De show, die overigens was uitverkocht, eindigde met een nieuwe clip van Snoop Dogg.

Ware verhaal

Sheen, die onlangs na veel ruzie werd ontslagen bij Two and a Half Men, trekt in april en mei door de Verenigde Staten en Canada met zijn onemanshow. Hij beloofde van tevoren het 'ware verhaal' te gaan vertellen.