AMSTERDAM - Britney Spears is volgens haar vrienden klaar voor haar derde huwelijk. De popprinses heeft haar vriend Jason Trawick een ultimatum gegeven: ze wil voor het einde van het jaar getrouwd zijn.

Spears zou zelfs al een bruiloft aan het plannen zijn, verklappen ingewijden aan de Britse boulevardkrant The Sun.

"Na alle pieken en dalen snakt Brit nu naar stabiliteit", vertelt een vriend van de zangeres. "Ze wil zich samen met Jason settelen en alles dit keer goed aanpakken."

De ingewijden vertellen dat Britney de bruiloft in grote lijnen al heeft gepland. De popprinses wil een kleinschalige trouwerij op een Hawaïaans strand. Alleen familie en goede vrienden zouden de bruiloft mogen bijwonen.

Kind

Britney zou meer van Trawick willen dan alleen zijn achternaam. De 29-jarige zangeres wil graag een derde kindje. "Nu haar album uit is en haar tournee bijna rond is, vindt Britney dat trouwen en een baby de volgende stappen zijn."

Spears trouwde in januari 2004 in Las Vegas met jeugdvriend Jason Alexander. Het huwelijk werd na 55 uur ontbonden. Britneys tweede huwelijk hield langer stand.

Federline

In september 2004 beloofde de zangeres eeuwige trouw aan danser en rapper Kevin Federline, die ze nog geen halfjaar daarvoor had leren kennen.

Spears en Federline kregen twee zoontjes, de nu 5-jarige Sean Preston en de 4-jarige Jayden James. Nog geen twee maanden na de geboorte van Jayden James vroeg Spears een scheiding aan, die in juli 2007 werd uitgesproken.