AMSTERDAM - Voor het programma De Beste Zangers van Nederland nam Lange Frans de hit Why Tell Me Why van Anita Meyer onder handen. De rapper had echter geen flauw idee dat het nummer van Meyer was. "Dat was wel confronterend", vertelt de zangeres aan het AD.

"Hij realiseerde zich door het programma pas dat het nummer van mij was", gaat de 56-jarige Meyer verder. "Je ziet wel aan je kinderen dat je ouder wordt, maar daar wil je natuurlijk niet aan."

Ondanks de confrontatie is Meyer blij met de versie die Lange Frans van haar klassieker heeft gemaakt. "Het gaat over zijn kindje, dat hij in een warm nest is geboren, maar op een gegeven moment toch vragen zal gaan stellen over waarom er oorlog is in de wereld en agressie. Daar zing ik dan tussendoor."

Het duet van Lange Frans en Anita Meyer is zaterdagavond op televisie te zien, maar is al een hit op Youtube. Plannen om de nieuwe versie als single uit te brengen, zijn er volgens de zangeres nog niet.

Opzet

Glennis Grace, die vorige week Volumias hit Afscheid in een nieuw jasje stak, scoort deze week haar eerste nummer 1-hit met die versie.

"Het is nooit de opzet geweest om er iets commercieels van te maken", vertelt Meyer. "En Frans moet er ook voor voelen. Laten we eerst afwachten hoe het loopt. Misschien zit het er wel in."