AMSTERDAM - Wibi Soerjadi voorspelt dat het voor hem moeilijk zal zijn een nieuwe geliefde te vinden. "Er gebeuren zo veel andere dingen waar ik me op concentreer", legt de pianist uit in De Telegraaf. "Er zal niet makkelijk een nieuwe liefde in mijn leven komen."

"Steeds als ik denk dat ik er klaar voor ben, dat ik de rust heb me open te stellen, is er weer iets", gaat Soerjadi verder. De 41-jarige pianist zag zijn huwelijk met Marion in 2002 stranden.

"We zijn twaalf jaar samen geweest. Het voelde voor mij als een sprookje, maar ik besef nu dat het dat voor haar op den duur niet meer was."

De pianist zegt dat hij zijn huwelijk nu anders aan zou pakken. "Ik ben tijdens mijn huwelijk met Marion te veel met haar versmolten. Ik heb haar daardoor misschien verstikt. Ik was zo jong.

Anders

"Dat zou ik nu anders doen. Wij zijn negen jaar geleden uit elkaar gegaan. Ik ben zo veel wijzer geworden, het lijkt bijna een ander leven."

Zijn pianotalent drukt volgens Wibi een zware stempel op zijn liefdesleven. "Talent is een zegen en tegelijk een last. Ik besef dat dit leven met en voor de muziek mijn bestemming is en dat alles daarmee te maken heeft. Soms kan dat verstikkend zijn. Ik denk dat een partner meteen met mij klikt of gillend wegholt."