AMSTERDAM - Hans Breukhoven zegt dat de aandelen die eind vorig jaar uit zijn woning werden gestolen geen stuiver waard zijn. Het Openbaar Ministerie schat de waarde van de papieren op 2,5 miljoen euro. Breukhovens adoptiedochter Constanza wordt verdacht van de diefstal.

"Het ging om oude paperassen", legt Breukhoven uit aan het AD. "Een soort bewijsstukken van aandelen die al lang zijn gecertificeerd." Dat houdt in dat de aandelen via een notaris zijn overgedragen aan iemand anders. "De dieven kunnen daar dus totaal niets mee."

Breukhovens villa in Wassenaar was eind vorig jaar het doelwit van een groep inbrekers. De dieven gingen ervandoor met een kluis, de totale buit wordt door het Openbaar Ministerie op 2,7 miljoen euro geschat.

Breukhovens 35-jarige adoptiedochter Constanza, haar partner Mohammed K. en diens broer Brahim moeten zich woensdag melden bij de rechtbank in Den Haag. De drie worden verdacht van de inbraak, met behulp van sleutels en alarmcodes zouden ze de kluis hebben gekraakt.

Geen contact

Hans en ex-vrouw Connie Breukhoven hebben sinds de inbraak geen contact meer gehad met Constanza, vertelt de zakenman. "Dit is een vervelende zaak die alleen maar verliezers kent."

Breukhoven denkt er niet aan woensdag naar Den Haag te gaan om zijn dochter bij te staan. "Geen haar op mijn hoofd die daaraan denkt. Ik heb geen zin in publiciteit en het is ook niet het beste moment om haar in de ogen te kijken."

Onschuldig

Constanza houdt vol dat ze onschuldig is en maakt zich volgens haar advocaat grote zorgen over de rechtszaak. Daar lijkt Breukhoven niet wakker van te liggen. "Ze wordt niet van het minste verdacht. En laten we eerlijk zijn, iemand die niks heeft gedaan hoeft natuurlijk niet voor te komen."

Breukhoven hoeft het merendeel van de gestolen waar niet terug. Wel wil hij graag zijn collectie horloges retour. De 25 sieraden vertegenwoordigen samen zo'n tweehonderdduizend euro, berekende het Openbaar Ministerie.

"Die gestolen horloges wil ik graag terug. De aandelen en het vermiste geld kunnen me weinig schelen."