AMSTERDAM - De strijd met Charlie Sheen gaat producent Chuck Lorre niet in de koude kleren zitten. De maker van Two and a Half Men toonde donderdag zijn gevoelens in een persoonlijke boodschap na een aflevering van een van zijn andere series.

"Ik ga door een moeilijke tijd", geeft de 58-jarige Lorre toe. "Mensen zeggen wel eens goedbedoeld tegen me dat God en het universum ons niet meer geven dan dat wij aankunnen. Maar na dit voorzichtig te hebben overwogen, ben ik tot de conclusie gekomen dat dit pure onzin is."

Ook het advies dat alles voorbij gaat, hoort Lorre vaak. "Ook goedbedoeld, maar die uitspraak is pijnlijk. Het voelt als nierstenen in een ontstoken urinebuis." De producent heeft een eigen filosofie bedacht die wat hem betreft dichter bij de werkelijkheid komt.

"Liefde, seks, eten, vriendschap, kunst, schoonheid en het simpele plezier van een kopje thee zijn allemaal fijn, maar vergeet niet dat God en het universum eropuit zijn je op welke manier dan ook te doden."

Charlie Sheen

De tekstschrijver ligt al maandenlang overhoop met de voormalige hoofdrolspeler van Two and a Half Men, Charlie Sheen. Lorre merkte in februari op dat hij flink geërgerd zou zijn als de verslaafde 45-jarige Sheen hem overleeft, waarna de acteur met rancuneuze aanvallen begon.

Sheen, die tegen verschillende verslavingen vocht, trekt deze en volgende maand met een eigen show door de Verenigde Staten en Canada. De acteur belooft 'het ware verhaal' te vertellen.