AMSTERDAM - Johnny Kraaijkamp jr. is ook in hoger beroep vrijgesproken van mishandeling. Een ex-vriendin van de 57-jarige acteur beweerde dat Kraaijkamp jr. haar had geslagen.

Het gerechtshof in Amsterdam oordeelde vrijdag dat er onvoldoende bewijs is om de acteur te veroordelen. Het Openbaar Ministerie eiste een werkstraf van tachtig uur.

Het Amsterdamse gerechtshof constateerde wel dat er aanwijzingen zijn dat Kraaijkamp jr. 'op hardhandige wijze een ruzie heeft beslecht'.

Veroordeling

Volgens het hof zijn die aanwijzingen echter onvoldoende om tot een veroordeling te komen. Kraaijkamp jr. werd in juni door de rechtbank in Haarlem vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

Een ex van de acteur, Peggy Reiziger, beweert dat de acteur haar in december 2009 na een dinertje heeft mishandeld. Kraaijkamp jr. zou haar tegen een bedrand hebben gesmeten en haar hebben geprobeerd te wurgen.

'mogelijk pijnlijk geraakt'

De acteur vertelde het gerechtshof dat hij na de ruzie met rust gelaten wilde worden, maar dat Peggy de onenigheid uit wilde praten. Toen hij haar van het bed duwde, heeft hij Peggy 'mogelijk pijnlijk geraakt'.

Het gerechtshof heeft geen steun kunnen vinden voor het verhaal van Peggy, noch voor de versie van Kraaijkamp jr. Uit het letsel dat bij Peggy is vastgesteld kan volgens het hof niet de conclusie worden getrokken dat de acteur opzettelijk zijn vriendin wilde mishandelen.