AMSTERDAM - De humor van Bridget Maasland wordt soms totaal verkeerd begrepen. De 36-jarige presentatrice maakt naar eigen zeggen vaak cynische grappen waar niet iedereen de humor van inziet. Bridget vindt het wel eens jammer dat ze daardoor verkeerd overkomt.

"Mijn humor is redelijk cynisch", vertelt Maasland. "Engelse, zwartere humor. Daar kan ik heel erg om lachen en ik maak dat soort grappen zelf ook het best, maar dat wordt helaas ook wel eens verkeerd geïnterpreteerd.

Mensen denken dat ik onaardig of hard ben, terwijl het dan een grap is. Dan bedoel ik het echt niet zo hard, maar dan heb ik toch blijkbaar iemand gekwetst."

De presentatrice snapt de humor van anderen op haar beurt ook niet altijd. Bridget trapt ook op 1 april blindelings in slechte grappen. "Vorig jaar ben ik nog ontzettend in de zeik genomen.

Er waren allemaal bouwvakkers voor mijn deur aan het werk en die zeiden dat ik een lekke band had. Daar trapte ik echt vol in, dus ik geloof dat ik toch wel makkelijk in het ootje te nemen ben."

Direct

Bridget heeft haar humor van huis uit meegekregen. "Ik ben een Hagenees en in Den Haag zijn we allemaal heel erg direct. We zijn ook niet bang voor zelfspot. Dat vind ik altijd wel belangrijk. We zetten onszelf net zo hard voor schut als een ander."