AMSTERDAM - Kim-Lian van der Meij rolt van musical naar musical, maar dacht altijd dat ze in de filmwereld zou belanden. De musicalster droomde van kinds af aan van een carrière in de filmindustrie.

"Ik zag mezelf altijd meer als een filmactrice. Als klein meisje al, maar het is een andere kant opgegaan", zegt de 30-jarige Kim-Lian in een interview met tijdschrift 100procent NL Magazine.

"Ik heb een tijdje Onderweg Naar Morgen gedaan, maar ben nooit de filmwereld ingerold. Het zijn gescheiden werelden en ik zit nu in het bakje musicalactrice."

Ze vindt niet dat ze een geboren zangeres is, ook al had ze in 2003 een internationale hit te pakken met Teenage Superstar.

Daddy Cool

"Ik ging audities doen voor musicals omdat ik wilde acteren en daar moest ik natuurlijk ook voor zingen", vertelt Kim-Lian, die in de musical Legally Blonde de hoofdrol vertolkte en binnenkort te zien is in Daddy Cool.

"Daar heb ik een hele lange weg in afgelegd, ik heb er hard voor gewerkt en ik durf nu eindelijk te zeggen: ja, ik kan zingen."