AMSTERDAM - Shakira en Gerard Pique hebben officieel een relatie. De zangeres plaatste een foto van hen samen op Twitter en maakte daarmee een einde aan de al maanden durende geruchtenstroom rondom haar en de Barcelona-voetballer.

Onder de foto schreef Shakira (34): ‘Les presento a mi sol’, wat zoiets betekent als ‘Ik presenteer jullie mijn zonnestraal’. Het plaatje toont het stel in het licht van een zonsondergang, terwijl Pique zijn armen liefdevol om zijn Colombiaanse blondine heeft geslagen.

Geruchten

Geruchten over een mogelijke romance tussen de twee gingen rond nadat de voetballer, die 10 jaar jonger is dan zijn geliefde, foto’s plaatste waarop zij samen zijn verjaardag vierden in februari van dit jaar.

Shakira en de Spaanse Pique zouden elkaar voor het eerst hebben ontmoet toen de zangeres bezig was met de opnames voor de videoclip van haar hit ‘Waka Waka’, de officiële single van het WK voetbal 2010 in Zuid-Afrika.

Vrienden

Zowel de zangeres als de voetballer ontkende meerdere malen dat zij iets hadden. Pique verklaarde onlangs nog dat ze “slechts vrienden” waren en “niets meer dan dat”.

Begin dit jaar maakte Shakira bekend dat zij haar relatie van elf jaar met advocaat Antonio de la Rua (37) had beëindigd, naar verluidt omdat hij haar bedroog.