AMSTERDAM - Renate Verbaan ligt niet wakker van de tegenvallende kijkcijfers van de realityshow Secret Story. De 31-jarige presentatrice praat de liveshows nog steeds met veel plezier aan elkaar.

"Het is niet zo dat ik 's ochtends met een grote glimlach de kijkcijfers bekijk, maar ik zit ook weer niet huilend voor de televisie", vertelt Verbaan aan tijdschrift Grazia.

Ze vindt niet dat het programma zich meer moet richten op relaties en seks om de kijkcijfers te verbeteren. "Als dat gebeurt, gebeurt dat. Er is al wat gefriemel hier en daar, maar dat is niet het uitgangspunt. Ik denk ook niet dat dat het geheime ingrediënt is voor het eventuele tv-succes."

Finale

Verbaan benadrukt dat Secret Story gewoon uitgezonden wordt tot de finale op 12 mei, ondanks eerdere berichten dat het programma van de buis gehaald zou worden.

Er wordt een aantal veranderingen doorgevoerd om de kijkcijfers te verbeteren, zoals het beperken van de online livestream, zodat de tv-uitzending interessanter wordt.

"Ik ken mensen die verslaafd zijn aan de livestreams", zegt Verbaan. "Dat mag alleen niet ten koste gaan van de tv-uitzendingen."