ROME - Het advocatenteam van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi wil de Amerikaanse acteur George Clooney laten getuigen in de rechtszaak over het seksschandaal.

Clooney staat op een lijst met 78 getuigen. Hetzelfde geldt voor het Italiaanse model Elisabetta Canalis, de vriendin van Clooney. Het stel zou aanwezig zijn geweest op een seksfeestje van Berlusconi.

De premier wordt er onder meer van beschuldigd betaalde seks te hebben bevorderd of gehad met minderjarige meisjes, onder wie de inmiddels roemruchte Ruby Mahroug. In verband daarmee zou Berlusconi ook misbruik hebben gemaakt van zijn machtspositie.

Huis

Ruby zou tegen onderzoekers hebben gezegd dat Clooney en zijn vriendin aanwezig waren bij een seksfeest in een villa van Berlusconi in de plaats Arcore aan het Comomeer. De 49-jarige Clooney heeft ook een huis in de omgeving.

Berlusconi stelt dat er niets illegaals is gebeurd tijdens zijn 'Bunga Bunga-feestjes'. Zijn advocaten stellen dat Ruby en een aantal andere escortdames en organisatoren van de feestjes hebben gelogen over een reeks zaken.

Verbaasd

De acteur reageert verbaasd op het bericht. "Het is vreemd, aangezien ik Berlusconi maar een keer ontmoet heb", zegt hij tegen de Amerikaanse nieuwswebsite The Daily Beast.

"En dat was om hulp te vragen voor Sudan." Clooney gebruikt zijn bekendheid al enige tijd om aandacht te vragen voor het door een burgeroorlog geteisterde land.

Ronaldo

Ruby stelt ook seks te hebben gehad met de Portugese topvoetballer Cristiano Ronaldo, toen ze 17 jaar was. De in Marokko geboren Magrouh is sinds november vorig jaar 18.

Ze zou seks hebben gehad met Ronaldo na een bezoek aan een club in Milaan in januari 2010. De aanvaller van Real Madrid heeft ontkend dat hij ooit contact heeft gehad met Ruby.

Het seksproces tegen Berlusconi begint op 6 april.