AMSTERDAM - Monique Smit is door haar bekendheid veel mensen kwijtgeraakt. De zangeres en presentatrice dacht aanvankelijk dat ze veel vrienden had, maar kwam er in korte tijd achter dat ze op één hand te tellen zijn.

"Ik kreeg ineens een heel ander leven", zegt de 21-jarige zus van Jan Smit deze week in Grazia. "Ik mag leuke dingen doen, krijg leuke dingen en verdien goed. Dat weten de mensen om me heen ook. Helaas waren er vrienden die daar niet goed tegen konden. Er was veel jaloezie."

Zo viel het regelmatig stil als Smit de kroeg in kwam. "Dan werd ik meewarig aangekeken. Het was pure afgunst. Het heeft me wel pijn gedaan, ik ben veel mensen kwijt van wie ik dacht dat het vrienden waren."

Onzeker

Ook mensen die Smit niet kent hebben hun mening over haar klaar, zegt de zangeres en presentatrice. "Ik werd daar heel onzeker van. Ik heb wel een paar keer gedacht: 'Waarom doe ik dit eigenlijk?'"

Het irriteert Smit dan ook dat veel mensen denken dat ze haar succes alleen aan haar broer te danken heeft. "Ik werk hard voor mijn geld. Als andere mensen slapen ben ik aan het werk. Ik weet zelf hoe het zit."

Smit heeft twee solo-albums uitgebracht en schaatst momenteel in Sterren Dansen op het IJs. Ook presenteert ze de Kids Top 20 en is ze vj bij Sterren.nl.

Monique Smit