AMSTERDAM - Liv Tyler zou graag een duet willen opnemen met haar vader. Aerosmith-zanger Steven Tyler probeert zijn dochter regelmatig mee de studio in te krijgen, maar haar drukke agenda staat een mooie samenwerking in de weg.

“We zingen heel vaak samen en dan hebben we het er ook altijd over dat we iets samen willen doen”, vertelt de actrice aan FoxNews.

“Als hij in de studio is, vraagt hij me soms om langs te komen om de achtergrondzang in te zingen of een nummer samen te doen. Maar meestal ben ik niet in de buurt, onze drukke agenda’s maken het lastig om af te spreken.”

Wet

Ondanks dat het ze nog niet gelukt is samen te werken, zegt Liv, die zoontje Milo (6) heeft met ex-man Royston Langdon, dat het ook veel voordelen heeft om de dochter van een rockster te zijn. Zo hoefde zij zich bijvoorbeeld niet altijd aan de wet te houden.

“Het was heel interessant voor mij. Mijn hele leven stond in het teken van Aerosmith, vooral in Amerika. Als ik aangehouden werd door een agent, zei hij: ‘Hier is mijn kaartje, voor als je vader ooit een nieuwe gitarist nodig heeft.’ Mensen zijn echt fan van Aerosmith.”

liv tyler steven tyler
Vader en dochter Tyler. Foto: Wenn.com

American Idol

Liv (33) is verheugd over het feit dat haar vader plaatsneemt in de jury van de talentenjacht ‘American Idol’ dit seizoen, zodat mensen ook eens een andere kant van hem zien.

“Ik ken ‘American Idol’ niet heel goed, ik heb het een paar keer gezien. Maar ik ben blij voor mijn vader dat hij iets doet wat hij leuk vindt, en ook nog eens iets compleet anders. Mensen komen nu naar mij toe om vertellen hoe grappig en oprecht ze hem vinden. Dat is heel schattig, omdat dat de man is die ik al mijn hele leven ken, maar het publiek deze kant van hem nu pas ziet”, aldus de actrice.