AMSTERDAM - Paul de Leeuw vindt dat hij vorig jaar hard is aangepakt, toen bleek dat zijn Madiwodovrijdagshow minder goed liep dan verwacht. "Ik heb maandenlang geprobeerd me te vermannen, maar ik heb er wel om gejankt", zegt de presentator deze week in Libelle.

Eerder deze maand werd bekend dat de Madiwodovrijdagshow stopt, omdat het programma kampt met tegenvallende kijkcijfers. In mei wordt de laatste aflevering uitgezonden.

Al sinds de show voor het eerst op televisie te zien was, kreeg De Leeuw, wiens productiebedrijf het programma maakt, veel kritiek te verduren. Zo meenden sommigen dat de presentator zijn beste tijd inmiddels had gehad.

Emotioneel

Een emotionele periode, geeft De Leeuw eerlijk toe in het tijdschrift. "Als in alle kranten staat dat je het zo slecht doet, ga je op een gegeven moment zelf ook aan je talenten twijfelen."

Inmiddels meent de presentator dat het misschien wel goed is dat dit hem is overkomen. "Het heeft me gedwongen na te denken over waar ik mee bezig ben. Ik was al een tijdlang artistiek zoekende en ben misschien te slordig met mijn talent omgegaan, te gemakzuchtig geweest. Te snel gedacht: 'Dit is leuk genoeg'".

De Leeuw zegt dat hij de balans inmiddels ook weer heeft gevonden. "Ik ben volwassener geworden en ik denk dat dat een positief effect is van alles wat vorig jaar is gebeurd."