AMSTERDAM - Charlie Sheen werkt zich een slag in de rondte als voorbereiding op zijn onemanshow. De acteur, die onlangs werd ontslagen bij Two and a Half Men, trekt in april en mei door de Verenigde Staten en Canada met de voorstelling Charlie Sheen: Violent Torpedo of Truth.

"Hij is een van de creatiefste personen die ik ooit heb ontmoet", vertelt Joey Scoleri, medeproducent van de show, aan het Amerikaanse blad People. "Als je van Charlie Sheen houdt, krijg je waar voor je geld met deze voorstelling. Hij is ervoor gemaakt om mensen te amuseren."

De 45-jarige Sheen zou de afgelopen tijd druk in de weer zijn geweest met acteurs, producenten en schrijvers. "Hij is er dag en nacht mee bezig", vertelt een andere bron. "En hij heeft ook een coach ingeschakeld om structuur aan te brengen in zijn onsamenhangde gebrabbel."

Ook Sheens twee 'goddesses', vriendinnen die bij hem wonen, zouden een rol spelen in de voorstelling. De acteur staat in elk geval niet alleen met een microfoon op het podium, laat Scoleri weten. "Video speelt ook een rol."