AMSTERDAM - Bret Michaels heeft CBS en de organisatie van de Tony Awards aangeklaagd. De rocker houdt hen verantwoordelijk voor een incident in 2009, waarbij hij een gebroken neus opliep. Volgens Michaels droeg het ongeluk bij aan de hersenbloeding die hij in april kreeg.

Michaels trad in 2009 op tijdens de uitreiking van de Tony Awards en kreeg een decorstuk tegen zijn hoofd toen hij van het podium wilde lopen.

De frontman van Poison liep daarbij onder meer een gebroken neus op. Na het voorval zei Michaels niemand verantwoordelijk te houden.

Naweeën

In de aanklacht, die vrijdag werd ingediend, staat te lezen dat de 48-jarige rocker nog steeds kampt met de naweeën van het ongeluk en zijn hersenbloeding in april. "Michael heeft het trauma overleefd vanwege zijn wil om te leven en zijn kinderen te zien opgroeien."

Volgens de muzikant hebben de organisatoren van de Tony Awards hem nooit laten weten dat het decor na zijn optreden zou veranderen.

Ook neemt hij het CBS kwalijk dat de show werd uitgezonden op televisie. Volgens de aanklacht werden filmpjes van het ongeluk meer dan 27 miljoen keer bekeken op internet.