AMSTERDAM - Muziek blijft een grote rol spelen in het leven van Lieke van Lexmond. De actrice en presentatrice bracht in 2008 de single Alles Altijd uit, maar ging nooit met een serieuze zangcarrière aan de slag.

"Muziek is stiekem wel een van mijn grootste passies", bekent de 29-jarige Lieke in de Telegraaf.

"Maar ik heb het nooit professioneel opgepakt. Misschien omdat ik mezelf dan te kwetsbaar zou opstellen."

De blondine zong eens in de radioshow van Edwin Evers, waarna ze verschillende aanbiedingen kreeg. "Ik dacht: krijg nou de hik. Maar ik heb het niet gedaan. Omdat ik denk dat de platenmaatschappijen van mij iets anders willen dan ik zelf zou willen."

Singer-songwriter

Lieke zou het liefst aan de slag gaan als singer-songwriter. "Ik hou van echte muziek. Die platenmaatschappijen zouden mij waarschijnlijk het liefst met een tape het land in sturen. Daar is niets mis mee, maar het past niet bij mij", legt ze uit. "Juist omdat muziek voor mij zo kwetsbaar is, kan ik het alleen vanuit mijn hart doen en niet vanuit commercieel oogpunt."

Van Lexmond, die zondag voor het eerst is te zien in het nieuwe realityprogramma The Ultimate Dance Battle, ziet 'iets met zang' als haar persoonlijke uitdaging. "De uitdaging ligt in elk geval hier in Nederland. Ik heb helemaal niet de ambitie om iets in het buitenland te gaan doen."