AMSTERDAM - Jim Bakkum veranderde na de eerste Idols-finale naar eigen zeggen in een zelfzuchtig persoon. De 23-jarige vindt zichzelf nu, acht jaar later, een stuk volwassener.

"Ik kwam na Idols terecht in een wereld waarin alles draaide om Jim Bakkum", legt de zanger uit in het AD.

"Onbewust werd ik daar egoïstisch van. Ik hoefde geen rekening te houden met anderen en dacht ook over mezelf weinig na."

Bakkum was weinig bezig met de toekomst. "Ja, natuurlijk riep ik dat ik popidool wilde worden. Maar wat dat inhield? Ik had geen idee", bekent hij. "Juist daarom zei ik altijd ja als mensen van een platenmaatschappij iets voorstelden."

Bewust

De zanger heeft geen spijt, maar nam het afgelopen jaar wel de tijd om te bedenken wat hij echt wilde. In de herfst begint Bakkum aan een rol in de musical Wicked. "Ik doe het nu bewust", legt hij uit. "Ik weet waar ik gelukkig van word, ook privé. Een fijne relatie, een goed huis en straks hopelijk kindjes."

Bakkum geeft dit jaar het jawoord aan zijn verloofde Bettina Holwerda, maar de precieze datum houdt hij voor zichzelf.

"We willen geen aandacht van de pers. Hoe dichterbij ons trouwen komt, hoe stelliger ik word: het wordt een mooie dag, maar wel alleen voor ons en onze vrienden en familie."

Single

Volgende week brengt de zanger zijn nieuwe single Feel Your Love uit. "Dit is wereldwijde muziek", vindt Jim, die maandag in het voorprogramma staat van Enrique Iglesias in Ahoy. "Wat hij doet, vind ik geweldig: een blanke jongen die muziek met ballen maakt. Dat wilde ik ook."