AMSTERDAM - Linda de Mol weet niet wat ze aan zou moeten zonder haar manager Xenia Kasper. Kasper loodst Linda zowel zakelijk als privé al jaren door alles heen. Haar kordate optreden leverde de sterrenmanager de bijnaam de Duitse Herder op.

"Ik ben met Xenia beginnen te werken toen ik in Duitsland behoorlijk populair was", vertelt De Mol. "Hier staan een stuk of veertien fotografen. Als je ergens in Duitsland verschijnt, staan er zestig. Zonder haar had ik me echt geen raad geweten."

Ook privé is Kasper Linda's steun en toeverlaat. "Toen ik trouwde en later ging scheiden bracht dat natuurlijk heel veel toestanden met zich mee en dat heeft ze allemaal van me weggehouden."

Kasper is niet alleen als manager succesvol, maar ook als schrijfster. Donderdag kwam de vierde roman van Kasper uit, getiteld Chimaera.

Bijnamen

De van oorsprong Duitse Kasper, die ook het management van Bridget Maasland verzorgt, heeft diverse bijnamen in de mediawereld. "De Pitbull, de Duitse Herder, het IJzeren Gordijn", somt ze zelf op.

"Er was ook een niet leuke: persnazi. Daar schrok ik heel erg van. Dat vind ik een belediging. Ik ben echt allesbehalve een nazi. Ik ben heel tolerant."

"Iedereen wil Linda of Bridget spreken. Dan moet je heel duidelijk zijn, anders loopt het zo ongelooflijk uit dat ik m'n schema nooit meer kan omgooien", legt de manager uit.

"Als mensen Duitse Herder zakelijk bedoelen, vind ik dat nog wel een compliment. Een Duitse herder is een waakhond en beschermt alles goed."