AMSTERDAM - Lindsay Lohan heeft niet ingestemd met een schikking in een rechtszaak tegen haar vanwege vermeende diefstal.

De geplaagde actrice zei tegen haar advocaat dat ze de kwestie in de rechtszaal af wil handelen omdat ze in haar onschuld blijft geloven, onthullen ingewijden aan de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.

Met deze keuze riskeert de 24-jarige actrice achter de tralies te belanden als de rechter besluit dat ze de regels van haar proeftijd geschonden heeft of schuldig wordt bevonden aan diefstal. Lohan moet op 22 april voor de rechter verschijnen.

Lohan wordt beschuldigd van juwelendiefstal. Ze werd vier jaar geleden gearresteerd vanwege rijden onder invloed en kreeg een korte celstraf en een voorwaardelijke straf. De actrice moest een alcoholcontrole volgen en bovendien nuchter blijven.

Regels

In augustus belandde ze weer in de bak doordat ze zich niet aan de regels hield. Als Lindsay akkoord was gegaan met de schikking, dan was ze waarschijnlijk drie tot zes maanden achter de tralies beland.

De vader van Lohan is ook in aanraking gekomen met justitie. Hij wordt aangeklaagd omdat hij zijn ex-vriendin Kate Major zou hebben mishandeld. Michael Lohan moet woensdagavond lokale tijd voor de rechter verschijnen.