AMSTERDAM - Nick & Simon bevestigen het gerucht dat ze in de Verenigde Staten zijn om een realityshow op te nemen over de kans die het duo maakt op internationaal succes.

Dat zegt Simon Keizer in het radioprogramma Evers Staat Op.

Ook Ilse de Lange heeft meegewerkt aan de show.De Volendamse volkszangers zijn een week in de Verenigde Staten en hebben nog twee dagen om te werken aan hun doorbraak.

"Het is eigenlijk een manier om verschillende muziekstijlen uit Amerika uit te lichten koppelend aan de kans dat Nick & Simon hier eventueel zouden kunnen doorbreken."

Het muziekduo deed wekenlang mysterieus over de reis naar de VS, ondertussen werden de geruchten dat de twee hopen op een internationale doorbraak steeds groter.

Knipoog

Simon zegt dat de insteek van het programma om het te maken in de VS is bedoeld met een 'vette knipoog'. "Het was meer een manier om aan Amerika te ruiken."

Nick & Simon zijn hun reis begonnen in Memphis, daarna reisden ze naar New Orleans en Nashville, waar Ilse de Lange een 'grote rol' voor het duo speelde.

Razend enthousiast

Zij introduceerde hen bij haar Amerikaanse producent die volgens Simon razend enthousiast is. "Hij wil graag naar Nederland komen om liedjes met ons te schrijven."

Het programma wordt vanaf woensdag 11 mei uitgezonden door de TROS.