AMSTERDAM - De advocaat van Chuck Lorre noemt Charlie Sheens beschuldigingen aan het adres van de producent 'verschrikkelijk onwaar'.

De acteur klaagt de producent van de serie Two and a Half Men, met Sheen in de hoofdrol, aan voor honderd miljoen dollar omdat hij uit de serie is ontslagen.

De acteur spande de rechtszaak tegen Lorre en producent Warner Bros donderdag aan. Volgens de aanklacht is Two and a Half Men stopgezet om Sheen te straffen. Ook zou Warner Bros hebben geluisterd naar Lorres wens om de acteur te ontslaan.

Hij beschuldigt hen bovendien van samenspannen, om hem de schuld te geven van het stoppen van de serie.

Verzonnen beschuldigingen

"De aantijgingen in de aanklacht tegen meneer Lorre zijn zo verschrikkelijk onwaar en onrechtvaardig als meneer Sheens tirades in de media", zegt de advocaat van Lorre tegen entertainmentsite The Hollywood Reporter. "De beschuldigingen zijn simpelweg verzonnen."

De raadsman stelt dat Sheen slechts uit is op geld en dat 'Chuck Lorres prioriteit altijd lag en zal blijven liggen bij meneer Sheens gezondheid'.

Sheen raakte deze week zijn rol in Two and a Half Men kwijt. Vanwege zijn onstuimige privéleven, waarin drank- en drugsgebruik centraal staan, werd eerder al besloten de geplande resterende afleveringen van het lopende seizoen niet meer op te nemen.