AMSTERDAM - Ellemieke Vermolen moet er niet aan denken terug te moeten vallen op een au pair. "Ik wil er echt zijn voor mijn kinderen. Ik moet er niet aan denken dat iemand anders de hele dag met mijn kinderen bezig is", vertelt de 34-jarige presentatrice in een interview met het blad Kinderen.

Vermolen beviel zes weken geleden van haar tweede zoon, Zenna. De blondine, die getrouwd is met topkok Sergio Herman, moest wennen aan een gezin met twee kinderen.

Ritme

"Zenna is nu zes weken en sinds deze week heb ik eindelijk het gevoel dat we een ritme hebben gevonden."

In het begin dacht ik: hoe doen mensen dat met twee kinderen? Ik vroeg me steeds af wat voor ging als ze bijvoorbeeld tegelijkertijd aan het huilen waren."

Zwangerschapsverlof

De presentatrice keert deze maand weer terug op televisie. "In maart is mijn zwangerschapsverlof afgelopen, dan ga ik weer aan de slag."

"Ik wil mijn werk graag combineren met mijn gezin, maar als het niet haalbaar is, stop ik met mijn werk. Ik wil de kinderen niet continu bij een oppas onderbrengen."

Moederschap

Vermolen voelt zich lekker bij het moederschap. "Het past bij mij. Ik ben een verzorgend type, altijd geweest. Met een tweede kind wilde ik daarom ook niet te lang wachten." 

"Bovendien vind ik het leuk dat de kinderen niet veel in leeftijd verschillen. Dus toen Noah een jaar was, wilde ik die tweede wel."

Genieten

Of Vermolen nog een kind wil, weet ze nog niet. "Nu nog even niet, ik wil genieten van mijn eerste jaar met Zenna", zegt de presentatrice over gezinsuitbreiding.

"Maar daarna, wie weet. Ik kan niet in de toekomst kijken."