ZAANDAM - De schrijfster Naima El Bezaz heeft maandag de politie verteld dat ze wordt bedreigd. De auteur van onder meer het boek Vinexvrouwen heeft dat maandag laten weten.

De politie bevestigt dat er contact is geweest.

Ze las zondag op Twitter het bericht ''Naima El Bezaz ongewenst. De deportatiepolitie komt u en uw kinderen morgen ophalen in de Vinexwijk. Wees voorbereid''.

Het bericht op Twitter is afkomstig van @NLvoorNLers, die ook schrijft: ''Nederland weer terug aan de Nederlanders! Wij laten ons niet meer gijzelen door de linkse landverraders en tuig van niet Westerse allochtonen.''

Dreigementen

''Ze mogen niet aan mijn kinderen komen. Dit moet stoppen'', aldus El Bezaz die zei al eerder dreigementen te hebben ontvangen.

Eind vorig jaar werd de Marokkaans-Nederlandse schrijfster bedreigd door een boze buurman die met een bezem aan de deur kwam en dreigde molotovcocktails te gooien. In haar boek Vinexvrouwen beschrijft El Bezaz haar leven in een nieuwbouwwijk en de buurtbewoners. De politie beloofde toen wat vaker door haar straat te rijden om een oogje in het zeil te houden.