AMSTERDAM - Fajah Lourens heeft het even gehad met mannen. De 29-jarige actrice zit dan ook niet te wachten op een relatie. "Ik geloof niet dat ik ooit nog verliefd zal worden", vertelt Lourens aan De Telegraaf.

"Ik heb genoeg belangstelling van mannen. Maar een relatie wil ik niet. Ik ga voor mijn carrière", gaat Lourens verder. In november strandde haar relatie met Daniel Surig, met wie ze bijna zeven jaar samen was.

Uit die relatie kwam Lourens' zoontje Shai voort, dochter Irem komt voort uit een eerdere romance van Lourens. "Ik wil ook niet nog een kind van een ander. Ik vind het best zo."

Lourens en Surig moeten de financiële afwikkeling van hun breuk nog steeds regelen. De actrice bezit nog een deel van het huis waarin het gezin woonde.

Boerderijtje

"Het zal niet makkelijk voor hem zijn", schat Lourens in. "Daniel woont straks in het huis waar we met zijn allen zouden gaan wonen." Zelf hoopt de actrice ooit een boerderijtje te kunnen kopen voor haar en haar twee kinderen.

Fajah Lourens brak door met haar rol in Goede Tijden, Slechte Tijden, waar ze drie seizoenen Yasmin Fuentes speelde. De actrice speelt de hoofdrol in de film Stiletto's, die volgende maand in première gaat.

Ook is ze het nieuwe gezicht van lingeriemerk Sapph. "Ik heb me de afgelopen jaren teruggetrokken in mijn relatie. Het is tijd om me weer te laten zien."