AMSTERDAM - Marco Borsato kan niet wachten tot hij in mei in het Gelredome op de planken staat. "Ik heb in tijden niet zo naar optredens verlangd als naar deze", biecht de zanger op in De Telegraaf.

Borsato, die in mei vier shows in het Arnhemse stadion geeft, deelt het podium met Laura Jansen, Ben Saunders, Krystl en Lange Frans.

De relatief onbekende Krystl barstte in tranen uit toen ze hoorde dat ze met Borsato op mocht treden. "Ik mag vier keer in het Gelredome staan met de man van wie ik alle cd's grijs heb gedraaid."

Ook Lange Frans is blij met Borsato, met wie hij een nummer opnam. "Hij is de grootste zanger die we in Nederland hebben", jubelt de rapper. "Zijn nieuwe album is misschien wel het mooiste wat hij ooit maakte. Hij meent elk woord dat hij zingt."

Vrijheidskreet

Borsato en Lange Frans namen samen het duet Vrij op, de nieuwe single van de Alkmaarse zanger. "John Ewbank belde me of ik iets met Marco wilde", herinnert Frans zich. "En dat is het nummer Vrij geworden. Een ultieme vrijheidskreet. Marco en ik hebben alle twee een rottijd achter de rug en we komen er nu weer uit."

Ook Laura Jansen is te horen op Borsato's laatste plaat en vliegt vanuit haar woonplaats Los Angeles naar Arnhem voor de stadionconcerten. "Op verzoek van John kwam Laura naar de studio voor het nummer Duizend Scherven", vertelt Borsato.

"Laura zou eerst maar een klein stukje doen, maar het ontwikkelde zich onder onze handen. Het werd de hele tweede stem."

Indruk

The Voice of Holland-winnaar Ben Saunders maakte al snel indruk op Borsato. Al na de tweede liveshow kreeg Ben de vraag of hij op wilde treden in het Gelredome. "Dit wordt weer een hoogtepunt in deze droom", voorspelt Saunders.

De volgetatoeëerde zanger hoopt in mei een aantal eigen nummers ten gehore te kunnen brengen. "We hebben nu vijf nummers klaar", vertelt Saunders over de voortgang van zijn debuutalbum. "Ik hoop dat ik in het Gelredome al wat van mijn eigen materiaal kan zingen."