AMSTERDAM - Sean Penn heeft wel oren naar het idee van Charlie Sheen om vrijwilligerswerk in Haïti te gaan doen. Sheen vertelde vrijdag in een interview met het Amerikaanse programma Access Hollywood dat hij naar het door een aardbeving zwaar getroffen eiland wil.

"Ik denk dat zijn energie, intelligentie en passie kunnen helpen en dat hier zijn hem helpt", reageerde Penn. De 50-jarige acteur zet zich sinds vorig jaar januari in voor Haïti.

Toen werd het eiland getroffen door een zware aardbeving, waardoor honderdduizenden Haïtianen stierven en een zesde van de bevolking dakloos werd.

Sheen reageerde met zijn opmerking op de vele media-aandacht die hij de laatste tijd krijgt. De 45-jarige acteur heeft een conflict met de makers van zijn show Two and a Half Men, de comedyserie werd eind februari stilgelegd als gevolg van Sheens losbandige gedrag.

Daarnaast ruziet de acteur met zijn exen over de voogdij over zijn kinderen.

Media-aandacht

"Charlie is een van de weinige mensen die we niet kunnen beschuldigen van het gebruiken van de media-aandacht", concludeert Penn.

"Ik zou het erg leuk vinden om mijn oude vriend wegwijs te kunnen maken in Haïti." Reisplannen heeft Sheen echter nog niet gemaakt. "Ik moet nog een paar dingen doen en dan lijkt het erop dat ik naar Haïti ga."